Yorgun, gergin, huzursuz musunuz? Nedeni bu olabilir

Yaz Sıcağında Vücudun Susuz Kalmaması Önemli!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yükselen sıcaklıklar, vücudun su ihtiyacını ciddi şekilde etkiliyor. Artan terleme ve vücut ısısı düzenlemesi, yaz aylarında su tüketiminin artmasına neden oluyor. Fiziksel ve ruhsal sağlığımızı olumlu yönde etkileyen su tüketimi konusunda uzmanlar önemli açıklamalarda bulundu.

Özellikle yaz aylarında susamanın beklenmemesi gerektiğini belirten Nefroloji Uzmanı Dr. Merve Aktar, susama hissi hissedilmeden düzenli aralıklarla su içmenin dehidrasyonun önlenmesinde en etkili yöntemlerden biri olduğunu vurguladı. Yetişkinler için ideal su tüketim miktarının günde 2,5 ila 3,5 litre arasında olduğunu belirten Aktar, su ihtiyacının yaşa, aktivite düzeyine ve özel durumlara bağlı olarak değişebileceğine dikkat çekti.

Aktar, çay, kahve gibi içeceklerin suyu tamamen yerine koymadığını belirterek, kafein içeren içeceklerin vücuttan su atımını artırabileceğini söyledi. Bu nedenle, kafein tüketiminin ardından ekstra su içilmesi gerektiğini ifade eden Aktar, suyun önemini vurguladı.

Vücudun Susuzluk Belirtileri Nelerdir?

Suyun sağlığımız üzerindeki faydaları hakkında konuşan Aktar, eklem ağrılarını önlediğini, cilt sağlığını desteklediğini, böbrek ve karaciğerin temizlenmesine yardımcı olduğunu belirtti. Ayrıca, vücudun susuz kaldığını gösteren belirtiler hakkında bilgi veren Aktar, konsantrasyon bozukluğu, baş ağrısı, kas krampları, koyu idrar rengi gibi işaretlerin su tüketimini artırma gerekliliğini gösterebileceğini ifade etti.

Uzun süreli ve yetersiz su tüketiminin böbrek hastalığı riskini artırabileceğini belirten Aktar, suyun zihinsel performans üzerindeki etkilerini de değindi. Su eksikliğinin dikkat, konsantrasyon, hafıza ve öğrenme süreçleri üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini belirten uzman, su içmenin önemini vurguladı.

Su içmeyi unutanlar için önerilerde bulunan Aktar, su içme alışkanlığını geliştirmenin yolları hakkında bilgi verdi. Teknolojiyi ve yaratıcılığı kullanarak su tüketimini artırmanın mümkün olduğunu belirten uzman, suyun faydalarını ve önemini vurguladı.

Related Posts

Yüzünüzdeki lekeler lupus belirtisi olabilir! Pek çok organı etkileyebiliyor

Halk arasında kelebek hastalığı olarak adlandırılan lupus, bağışıklık sisteminin vücudu hedef alarak pek çok organı etkileyebildiği kronik bir rahatsızlık. Uzm. Dr. Füsun Topçugil, lupusun düşündüğünüzden daha yaygın olduğunu belirterek, “Lupus hastalığı bulaşıcı değildir. Ancak erken fark edilmezse, etkileri ciltle sınırlı kalmayıp böbrekler ve kalp dahil olmak üzere birçok organı etkileyebilir” diyor.

Adet kanamalarınız uzun sürüyorsa dikkat: Hastalığın ilk işareti olabilir

Adet kanamalarınız normalden uzun sürüyorsa bu durumu hafife almayın. Kadınların yüzde 10 ila 24’ünü etkileyen rahim polipleri, Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı, sorunun çoğu zaman adet düzensizliği, ara kanama ve özellikle yoğun adet kanamalarıyla kendini gösterebileceğine işaret etti.

Gençlerdeki felç artışıyla ilgili şoke eden gerçek: Doktorların bile gözün kaçıyor

Gençlerde artan felç vakalarında şoke edici belirtiler ortaya çıktı. Çoğu doktorun bile gözünden kaçan belirtiler felç bırakıyor. Bu durumu yaşayanlardan biri de 34 yaşındaki Laura Akers.

Ağrıyla başlıyor, krampla devam ediyor! Varis akciğerde pıhtıya neden oluyor

Dinlenmeden sürdürülen mesailer, sürekli ayakta durmak, sigara içmek, dar ve sıkı kıyafetler giymek, aşırı kilo alımı, hareketsiz bir yaşam, hatta uzun süre sandalyede oturmak. Tüm bunlar, çağımızın sıradan alışkanlıkları gibi görünse de kişinin konforunu gitgide azaltan hatta akciğer atardamarında pıhtıya bile yol açabilen varis hastalığına zemin hazırlıyor.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.