Türkiye’de Aile Hekimleri 2,5 Milyondan Fazla Kardiyovasküler Risk Değerlendirmesi Yaptı

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yapılan kardiyovasküler risk değerlendirmeleri sonuçları açıklandı

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelindeki aile hekimliklerinde son 6 ayda 2 milyon 483 bin 467 kardiyovasküler risk değerlendirmesi gerçekleştirildi ve bu taramalar sonucunda 317 bin 776 kişide risk tespit edildi.

Haberin devamı için buraya tıklayınız

Kalp ve Damar Hastalıklarıyla Mücadelede Risk Faktörleri Önemli Yer Tutuyor

Dünya genelinde en önemli ölüm ve engellilik nedenlerinden biri olan kalp ve damar hastalıklarıyla mücadelede sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün ve alkol kullanımı gibi davranışsal risk faktörleri büyük önem taşıyor.

Risk faktörlerinin bir araya gelmesi, bireyin kalp ve damar hastalığı gelişme riskini artırarak ciddi sonuçlar doğurabilmektedir. Bu sebeple, risk faktörlerinin tek tek değil, bütünsel bir yaklaşımla ele alınması gerekmektedir.

Türkiye Kalp ve Damar Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı

Sağlık Bakanlığı, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesi ve kontrolü amacıyla “Türkiye Kalp ve Damar Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı”nı hayata geçirdi. Program kapsamında aile hekimleri, 40 yaş ve üzeri bireylerin kardiyovasküler risk değerlendirmelerini yaparak danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Programın detayları için buraya tıklayınız

Yapılan Değerlendirmeler Sonuç Veriyor

Yapılan kardiyovasküler risk değerlendirmeleri sonucunda 317 bin 776 kişide risk tespit edilmiş ve bu kişilere Sağlıklı Hayat Merkezlerinde ücretsiz danışmanlık hizmeti başlatılmıştır. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, kalp sağlığını korumak için sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, sigara ve alkol kullanımından kaçınma gibi önerilerde bulunmaktadır.

Reklamdır

Kaynak: AA / Duygu Yener – Güncel

Related Posts

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.

Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein tozu kullanımı son yıllarda gençler arasında büyük bir hızla yayılıyor. Ancak uzmanlar, bilinçsiz tüketimin karaciğer yetmezliğinden böbrek hasarına, hatta ölüme kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Fazla yemek tümörleri besliyor

Prof. Dr. Necdet Üskent, ‘’Araştırmalara göre öğün sayısı fazla, karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme vücuttaki tümörü büyütüyor’’ dedi.

Prof. Dr. Özveren: Ani kalp ölümü her yaşta vurabilir

Prof. Dr. Özveren: Ani kalp ölümü her yaşta vurabilir