1. Ulusal Meslek Yüksekokulu Öğrenci Kongresi İstanbul’da Gerçekleşti

İstanbul Atlas Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Sağlık, Bilişim ve İnovasyon Kongresi’nde Buluştu

İstanbul Atlas Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1. Ulusal Meslek Yüksekokulu Öğrenci Kongresi, “Sağlık, Bilişim ve İnovasyon” temasıyla gerçekleşti. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, kongre, mesleki eğitimi bilimsel araştırmalarla birleştirme hedefiyle Türkiye genelinden meslek yüksekokulu öğrencilerini bir araya getirdi. Kongre, İstanbul Atlas Üniversitesi Vadi Kampüsü’ndeki Dr. Ralph A. DeFronzo Oditoryumu’nda açılış töreniyle başlad.

Kongrenin açılışına İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Aktura da katıldı. Açıklamada, açılışta yapılan konuşmada İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, kongre, panel ve sempozyumların bilim dünyasının önemli etkinlikleri olduğunu vurguladı.

Kocabıçak, kongrenin güncel temasına dikkat çekerek, bilişim ve yapay zekanın etik boyutuna değindi. Yapay zeka konusunda insanlığın ne kadar hazır olduğunu sorgulayan Kocabıçak, üniversitenin bilişim ve yenilikçi uygulamalara odaklandığını belirtti.

Kongrede “Türkiye Yüzyılı Sağlık Modeli ve Sağlık İstihdamı” konulu bir sunum gerçekleştiren İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Aktura, 2025’te hayata geçirilecek “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık Modeli” hakkında bilgi verdi. Aktura, modelin sağlıkta önleyici yaklaşımı temel aldığını vurgulayarak milli sağlık teknoloji hamlesine dikkat çekti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Mehmet Selçuk Güçlü – Ekonomi

Related Posts

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Yapay zekaya göre Anneler Günü’nde annenize en az bir kez vermeniz gereken hediye!

Yapay zeka analizleri, bu yıl Anneler Günü’nde en anlamlı hediyenin, alıcısına özel olarak tasarlanmış ve duygusal emek barındıran armağanlar olduğunu gösteriyor.

WhatsApp’tan gelen o mesajlara sakın tıklamayın: Bilişim uzmanından kritik uyarı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat, vatandaşların elektronik posta (e-posta) veya WhatsApp üzerinden kendilerine ulaşan hatırlatma veya reklam linklerine doğrudan gitmek yerine, kendi internet tarayıcılarını kullanmalarının daha doğru olacağını bildirdi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Kriz derinleşiyor: Tesla’nın umduğunu bulduğu tek ülke

Geçtiğimiz ay Tesla satışlarında çift haneli düşüşler bildirilirken, sadece Norveç’te bir miktar iyileşme görüldü. Şimdiye kadar yeni Model Y’nin Elon Musk’ın markasına olan ilgiyi yeniden canlandırdığına dair çok az işaret var.

Steve Jobs 2007’de neredeyse hiç çalışmayan bir iPhone ile sahneye çıktı: Onu kurtaran bu senaryo oldu!

2024 yılında tanıtılan Siri’nin 2026 yılında ertelenmesinin ardından birçok kullanıcı Apple’a “yanıltıcı reklam” davası açıldı. Şirket konuyla ilgili net bir açıklama yazmazken, analistler benzer senaryonun 2007 yılında da yaşandığını hatırlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir