1. Ulusal Meslek Yüksekokulu Öğrenci Kongresi İstanbul’da Gerçekleşti

İstanbul Atlas Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Sağlık, Bilişim ve İnovasyon Kongresi’nde Buluştu

İstanbul Atlas Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1. Ulusal Meslek Yüksekokulu Öğrenci Kongresi, “Sağlık, Bilişim ve İnovasyon” temasıyla gerçekleşti. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, kongre, mesleki eğitimi bilimsel araştırmalarla birleştirme hedefiyle Türkiye genelinden meslek yüksekokulu öğrencilerini bir araya getirdi. Kongre, İstanbul Atlas Üniversitesi Vadi Kampüsü’ndeki Dr. Ralph A. DeFronzo Oditoryumu’nda açılış töreniyle başlad.

Kongrenin açılışına İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Aktura da katıldı. Açıklamada, açılışta yapılan konuşmada İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, kongre, panel ve sempozyumların bilim dünyasının önemli etkinlikleri olduğunu vurguladı.

Kocabıçak, kongrenin güncel temasına dikkat çekerek, bilişim ve yapay zekanın etik boyutuna değindi. Yapay zeka konusunda insanlığın ne kadar hazır olduğunu sorgulayan Kocabıçak, üniversitenin bilişim ve yenilikçi uygulamalara odaklandığını belirtti.

Kongrede “Türkiye Yüzyılı Sağlık Modeli ve Sağlık İstihdamı” konulu bir sunum gerçekleştiren İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Aktura, 2025’te hayata geçirilecek “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık Modeli” hakkında bilgi verdi. Aktura, modelin sağlıkta önleyici yaklaşımı temel aldığını vurgulayarak milli sağlık teknoloji hamlesine dikkat çekti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Mehmet Selçuk Güçlü – Ekonomi

Related Posts

Kaspersky’den yapay zekâ kamuflajlı siber saldırılara karşı uyarı; “Kimlik avı ve spam tehditleri sürüyor!”

Kaspersky’den yapay zekâ kamuflajlı siber saldırılara karşı uyarı; “Kimlik avı ve spam tehditleri sürüyor!”

Apple, eleştirilen iOS 26’nın tasarımını güncelledi

Tasarımsal olarak cam estetiğini benimsemeyi tercih eden Apple, iOS 26 ile telefondaki bazı bölümlerin görünmediğine yönelik eleştirilmişti.

Bilim insanlarını şaşırtan eylem; köpekbalıkları yemeklerini paylaşıyor

Kaplan köpekbalıkları ve okyanus akyüzgeçlileri yiyecek ararken birbirlerine karşı saldırganlık sergilememiş.

Tesla’dan liderliği kaptı: Çinli dev Avrupa’da zirvede

Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın son dönemdeki siyasi çıkışları ve tartışmalı davranışları, Çinli otomobil üreticisi BYD’nin Avrupa’daki yükselişine zemin hazırladı. Nisan ayında BYD, Avrupa’da ilk kez Tesla’dan daha fazla elektrikli araç satarak tarihi bir başarıya imza attı.

İkinci el otomobilde rüzgar tersine döndü: Nisan ayında zirve yaptı

Sıfır araç fiyatlarındaki artış ve yaklaşan yaz tatili dönemi ikinci el araç pazarını yeniden hareketlendirdi. Nisan ayında ikinci el otomobil satışları, mart ayına kıyasla yüzde 16.10 artarken, Nisan 2024’e göre yüzde 25.03 oranında arttı ve 644 bin 473 adede ulaştı.

Fillerin kulakları aslında onları hayatta tutuyormuş! Bu onlara bahşedilmiş bir mucize…

Fillerin devasa kulakları, sadece etkileyici boyutlarıyla değil, vücut ısısını düzenleme işleviyle de doğanın onlara sunduğu bir mucize olarak öne çıkıyor. Bu kulaklar, onların hayatta kalmalarını sağlayan hayati bir soğutma sistemi işlevi görüyor!